Op naar Spanje!

16 mei
Om 08.30 vertrokken met bestemming  Argelès-sur-Mer.  Ongeveer 20 mijl zuidelijker. Het weer is goed met westenwind 3 bft. Leuke haven met veel restaurantjes rondom. Hier een dag gebleven omdat het weer een zeer natte herfstdag werd.
Naar het dorp gewandeld en bij terugkomst hebben we in 1 van de weinige zaken die open waren iets gedronken. Het was er wel eentje naar Paul z’n hart! Een biercafé met keuze uit wel 80 soorten Belgische bieren!
 Zaterdag 18 mei
Bewolkt maar droog! Vertrek 09.25, Wind west 3. Meer deining dan verwacht maar deze zou afnemen. Helaas richting Cap Creus steeds meer deining. Wind draaide naar noord en werd 3 tot 4 bft. We kwamen echter niet snel genoeg vooruit om op tijd in de haven te komen. Dus toch maar met de motor bij gaan varen omdat de wind afnam en de deining toe nam. Dat gebeurt vaker bij het ronden van een kaap. Aan de andere kant van de kaap werd de zee inderdaad vlakker.
Bij het passeren van de grens moesten we uiteraard de gastenvlag wisselen. De Franse vlag naar beneden en de Spaanse weer gehesen!  VIVA ESPAGNA!!!
                             
 
Om 14.00 aankomst in Roses.
Na 1,5 uur aan de wachtsteiger wachten op de Marinero (havenmeester) kwamen er 2 na de siesta.  Eentje met een duwbootje en 1 met de auto op de kade. Inmiddels regende het behoorlijk en was het slecht weer geworden.
Maar we werden zeer goed geassisteerd bij het afmeren en we kregen zelfs 2 mooringlijnen. We hebben nog steeds het gevoel dat we meer een Engels klimaat dan een Middellandse zeeklimaat hebben.
 Dagje Roses gedaan.
Het is een historische Romeinse nederzetting van 300 j.v.Christus. Er is nog veel van overgebleven. Vorige keer, 3 jaar geleden,  hebben we het hele gebied van de afgravingen bezocht.
 

 
 Maandag 20 mei vertrokken met als doel Sant Feliu de Guixols. West 1bft en kalme zee.
Zelfs gewoon de krant kunnen lezen zo rustig was het en ……..inmiddels 17 graden en zonnig!
Geankerd in de prachtige baai Sant Pol.
Het seizoen moet nog beginnen dus nog geen afzettingen met boeien e.d., we konden lekker dichtbij het strand ankeren. 21 mei
Om 09.00 anker op en vertrokken naar Badalona. Aankomst 17.00 uur.
Er was geen plaats meer voor ons formaat schip. Aangezien we absoluut niet van plan waren om te vertrekken, kregen we een “reserveplek” aan de kade aan de overkant. Achteraf een leuke, rustige plek met goed uitzicht op de haven en allerlei watersportactiviteiten.


23 mei is Niels aan boord gekomen om een week met ons mee te varen. Heel gezellig en ook fijn voor Yvonne om niet het enige bemanningslid te zijn ;-)


Aan het begin van de pier van Badalona tegenover de likeurfabriek. Vader en zoon!         
Maar eerst lekkere appeltaart met koffie! Reacties

Populaire posts van deze blog

Aankomst Vlissingen

De laatste loodjes.....we zijn er bijna.

O.a. Verwaaid in Roscoff