Verwaaid in Puerto Deportivo Juan Montiel


Update 9 juni 2019

Even terug naar 3 juni. Die dag zijn we van Torrevieja naar Cartagena gevaren, dus niet gezeild! Er stond namelijk nauwelijks wind .... Grr.

Maar uiteraard wel ineens 4 bft bij het afmeren in de haven. We kregen echter een prima plek met een lange zijsteiger. Ook weleens prettig om niet aan zo'n vieze mooringlijn te hoeven sjorren en van de zijkant op- en af te kunnen stappen ;-)
Dit Spaanse oorlogsschip zat ons behoorlijk dwars voor
de haveningang van Cartagena ;-)

De weersvooruitzichten voor de komende dagen waren erg onzeker met de wind uit de verkeerde hoek. De volgende morgen hebben we besloten om niet uit te varen.


Cartagena is een prachtige stad, met zeer veel musea. Op de heenreis hebben we er al zeer veel gezien omdat we er de museumnacht hebben meegemaakt. Er is bv ook een groot archeologisch museum met kunstvoorwerpen gevonden door archeologen en een  gerestaureerd, indrukwekkend oud Romeins amfitheater. 


Verder hebben we o.a. ook het scheepvaartmuseum het Cartagena Naval Museum en het National Museum of Underwater Archaeology bezocht.
Heel jammer voor Paul, maar ik heb me ook een aantal uren aan het winkelen gewaagd! ;-)Tot onze grote verrassing kwamen we onze Deense zeilvrienden Anna Grethe en Brian tegen. Wij hebben hen 5 jaar geleden leren kennen toen ze onze buurtjes waren in de haven van Almerimar. Dat was een bijzonder en gezellig winter- en voorseizoen.

Donderdag 6 juni, bijna klaar voor vertrek maar ....... grote schrik! Ineens brak 1 van mijn tanden af! Dus vertrek uitgesteld en op zoek naar een tandarts.. 

Voortreffelijke behandeling, na 20 minuten wachten (zonder dat we een afspraak hadden) behandeld door 2 Spaanstalige dentista's. Af en toe kwam de enige tandarts die een klein beetje Engels sprak, even poolshoogte nemen. 
Vrijdag 7 juni, alsnog vertrokken. 

We hebben heerlijk kunnen zeilen en liggen nu dus in Aguilas in Puerto Deportivo Juan Montiel. Dit is een zeer rustige, moderne haven. 

Op de heenreis hebben we, jammer genoeg, deze haven gemist (stond niet in de Pilot). Hierdoor hebben we destijds een zeer lange, vermoeiende zeiltocht (hakken tegen de wind en hoge golven in) naar Cartagana gehad. 
De haven is onderdeel van een hotelcomplex met fantastische voorzieningen en een vriendelijke staff.

Aguilas is een kleine plaats met mooie stranden en weinig toeristisch. Wel een gezellig binnenstadje en uiteraard een kasteel, Kasteel van Sint Johannes van Aguilas.Zoals het er nu naar uitziet, zullen we morgen, maandag 10 juni, onze tocht kunnen vervolgen richting Gabo de Gata, de zuidoostelijke punt van Spanje waar de Costa del Sol begint.Reacties

  1. Dat ziet er weer super uit allemaal (op die tandarts na dan...). Goede reis verder! Liefs, Niels, Marieke & Floor

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Aankomst Vlissingen

De laatste loodjes.....we zijn er bijna.

O.a. Verwaaid in Roscoff